TANDVÅRDSRÄDSLA

 

 

Tandvårdsrädsla innebär mer eller mindre starka obehagskänslor i samband med ett tandvårdsbesök. Du oroar dig för att det ska göra ont och att något kan gå fel. Om du känner dig orolig inför tandläkarbesöket så är du varmt välkommen till en av våra kliniker. Vi har lång erfarenhet av oroliga tandvårdspatienter och vårt mål är att eliminera din rädsla och göra ditt tandläkarbesök till en positiv upplevelse.
Hur behandlar vi dig som är tandvårdsrädd?

Till en början är det självklart viktigt att du berättar för din tandläkare eller tandsköterska att du är rädd. Du ska inte behöva dölja din rädsla eller utsätta dig för obehag i onödan. På så sätt kan vi börja med att anpassa behandlingen efter dina önskemål. Att du pratar om din rädsla ger oss en chans att ge dig mer information om vad som kommer att hända, du får därmed bättre kontroll över behandlingen och behöver på så sätt inte oroa dig över några överraskningar. Vi svarar gärna på alla dina frågor. 


Vi använder oss av olika behandlingsmetoder för att hantera din tandvårdsrädsla, till exempel förberedande samtal, lugnande läkemedel, senaste bedövningstekniken och även Laserbehandling. Även lugnande musik i bakgrunden brukar även uppskattas.