ROTBEHANDLING

 

 

Det ord inom tandhälsa med kanske sämst rykte är rotfyllning – de flesta biter ihop och ryser när en sådan kommer på tal. På våra kliniker vill vi ändra på detta då vi anser att ryktet är oförtjänt. Att genomgå en rotfyllning är mer komplicerat än en vanlig lagning men det gör vanligtvis inte ont, och på vår klinik kan man alltid välja att få bedövning.Behandling


Du är i behov av Rotfyllning om kariesangreppet nått Pulpan, tandens innersta del som innehåller nerver och blodkärl. Behandlingen innebär att tandläkaren öppnar och rengör tanden från bakterier och tar bort den infekterade pulpan för att sedan fylla rotkanalen med rotfyllningsmaterial. Detta ingrepp är absolut nödvändigt då kroppen själv inte kan slå bort infektionen.

En pulpainfektion kan ge symtom i form av kraftig tandvärk, feber, svullnad och svårighet att gapa. Känner du igen dig i någon av dessa symptom bör du kontakta oss snarast för undersökning, då den eventuella infektionen utan behandling kan sprida sig till andra delar av kroppen.