KARIESBEHANDLING

 

 

Det första tecknet på hål i tänderna (Karies) är att tanden får ett kritaktigt utseende. Slutstadiet är att patienten får tandvärk, svullnad och varbildning. För att förbygga dessa besvär skall du besöka tandläkaren regelbundet.Vi på Valsta Tandläkarklinik är ett team av legitimerade tandläkare som mer än gärna hjälper dig att laga de gropar och hål som uppkommit.

Tandläkaren känner först på tänderna med en sond för att upptäcka fördjupningar orsakade av karies. För att upptäcka kariesangrepp som sitter mellan tänderna kan det behöva göras en röntgenundersökning. Med hjälp av röntgenbilderna ser vi då hur långt in i tanden kariesangreppet nått. Om du har tandvärk bör du omgående kontakta oss för undersökning.Behandling

I de fall vi upptäcker Karies och behöver laga tanden så borras först den skadade tandbiten bort, därefter rengörs hålet och vi täcker det sedan med isolerande fyllning. I de fall då tanden värker eller ilar mycket kan orsaken vara att tandnerven är inflammerad och då måste genomgå en rotfyllning.